Ny medarbetare | 23.01.26

Möt vår nya medarbetare – Brandkonsulten Emil Dupuich

3 min
Möt vår nya medarbetare – Brandkonsulten Emil Dupuich

Emil kommer närmast från Northvolt och har jobbat med brandsäkerhetsfrågor, krisledning och riskbedömningar sedan 2008. Som brandkonsult hos oss kommer han att bidra med viktig kompetens och arbeta med bland annat systematiskt brandskyddsarbete, rådgivning, utbildning och verksamhetsutveckling.

Grattis till nya jobbet! Vi är så glada över att ha dig här – hur känns det?

Tack! Det känns väldigt bra, spännande och lite överväldigande, men jag gillar utmaningen. Det är mycket att sätta sig in i och flera stora, komplexa projekt.

Varför blev det just FSN?

Jag jobbade tidigare på Northvolt där vi hade ett väldigt lyckat samarbete med FSN, vi var supernöjda med deras jobb och de var alltid trevliga, professionella och kunniga. När det var dags att gå vidare tänkte jag direkt på FSN. Det händer väldigt mycket inom företaget och de utvecklas snabbt vilket lockade mig.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

Att vara ute och träffa kunder och att hjälpa kunderna utveckla sitt brandsäkerhetsarbete, så att de får det de vill ha och behöver. Jag har lång erfarenhet av brandskydd inom tung industri och tycker det är väldigt roligt att jobba i större projekt. Det hade därför varit spännande att få jobba med gruvindustrin i framtiden.

Vilka egenskaper behövs för att vara en bra brandkonsult?

Man måste såklart ha god sakkunskap, men det är en sak att sitta på kunskap och en annan att kunna förmedla den. Att kunna förklara komplicerade brandtekniska åtgärder och begrepp på ett enkelt sätt är viktigt för att kunden ska ta till sig det vi vill förmedla.

Vad för erfarenhet tar du med dig från dina tidigare roller?

Jag har jobbat med flera stora projekt, dels på Northvolt, dels i Tyskland där jag jobbade som brandsäkerhetsansvarig under uppbyggnaden av en partikelaccelerator i Hamburg. I sådana projekt får man en förståelse för hur risk- och säkerhetsarbetet hänger ihop och ett helhetstänk när det kommer till brandskydd. Det är viktiga delar som jag tar med mig in i projekten här på FSN.

Hur ser den perfekta lediga dagen ut?

Då har jag, min sambo och son en väldigt lång morgon. Vi äter frukost till långt in på förmiddagen och tar sedan en sväng till badhuset eller en tur i skogen med hunden. Vi avslutar med en god middag och gärna ett biobesök. Jag är uppvuxen i en familj där nästan alla jobbat som kockar eller bagare, så att laga mat är en passion även för mig.


Bli en av oss

Är du intresserad av att utvecklas på ett av Sveriges snabbast växande företag, där syftet är att skapa trygga miljöer och rädda liv? Vi på Fire Safety Nordic letar ständigt efter nya talanger som vill vara med på vår spännande resa där vi växer på samtliga sex orter. Hos oss får du vara med och utveckla framtidens brandskydd tillsammans med skickliga medarbetare och utmanande kunder.

För oss är det viktigt med mångfald och inkludering och vi vill att du ska kunna anpassa din roll mot det du brinner för, och utvecklas till en riktig expert. Oavsett om du vill fokusera på kundrelationer eller den mest optimala brandskyddsbeskrivningen.

Låter det intressant? Kolla in vilka tjänster som är lediga just nu, eller skicka in en spontanansökan. Jobba hos FSN