Nyhet | 24.01.29

Möt vår nya medarbetare – besiktningsmannen Jörgen Isaksson

3 min
Möt vår nya medarbetare – besiktningsmannen Jörgen Isaksson

Vi säger varmt välkommen till Jörgen Isaksson, som är ny besiktningsman på FSN. Med över 30 års erfarenhet inom brand och säkerhetsbranschen blir han en viktig kugge i att stärka vårt kunderbjudande ytterligare.

Grattis till nya jobbet! Varför blev det just FSN?

Jag har faktiskt länge haft en målbild att arbeta med människorna på FSN. Jag känner flera av mina nya kollegor sedan tidigare och jag vet att det är ett väldigt bra och kompetent gäng. Det är en väldigt välfungerande organisation med gott rykte, så det känns bra att vara här. I mitt tidigare jobb reste jag runt i hela Sverige, nu blir det mer på hemmaplan, vilket också är en extra bonus.

Vad gör man som besiktningsman?

Jag är mycket ute på fältet och har nära kontakt med våra kunder. Mitt främsta ansvar är att säkerställa att fastigheter uppfyller brandsäkerhetskraven. Processen börjar med att hämta in information om fastigheten, för att sedan göra en fysisk besiktning och säkerställa att kravbilden uppfylls. Det kan se väldigt olika ut från kund till kund, lagkraven ska så klart alltid uppfyllas, men kunder kan också ha egna ambitioner och säkerhetskrav. Min uppgift är sedan att hjälpa dem identifiera och komplettera områden där säkerheten kan förbättras, såsom larmpunkter, brandceller, hissar, sprinkler eller utrymmningslarm.

Vad är det roligaste med din yrkesroll?

Det mest givande är att veta att mitt arbete gör verklig skillnad. Att se till att fastigheter är trygga och att få vara en viktig del i byggprocessen. Sedan är det också roligt att vara ute på plats och få följa projekt. Ta Northvolt till exempel, jag var där när det bara var en betongplatta och nu är det en jätteanläggning. Vi får en inblick i byggprocessen och även i många olika verksamheter, vilket är spännande.

Ser du någon spaning kring vad som händer i branschen just nu?

Det märks att vi går mot högre kvalité och säkerhet. Till exempel är det fler brandingenjörer som får tillsynsuppdrag på räddningstjänsten, vilket gör att det finns en högre kunskapsnivå än tidigare, och det ställs också högre krav. Även försäkringsbolagen prioriterar brandsäkerheten högre idag. Jag tror det skedde något slags uppvaknande när polarbageriet brann ner. Idag ställs det högre krav från alla håll och det är såklart väldigt positivt för hela branschen.

Hur ser den perfekta lediga dagen ut?

Den spenderas gärna i naturen, på span efter vattendrag med bra harr och öringnapp. Eller med vänner och familj.