Nyhet | 24.02.06

Möt vår nya medarbetare – Malin Laurin

2 min
Möt vår nya medarbetare – Malin Laurin

Efter åtta år som skadereglerare på ett försäkringsbolag var det dags för en ny utmaning. Redan under gymnasiet fick Malin Laurin upp intresset för CAD och att rita. Det var därför en självklarhet att nästa steg skulle bli utbildningen till byggnadsingenjör på NBI Handelsakademin i Luleå. Nu gör hon sin praktik hos oss och ser fram emot att fördjupa sig i yrkesrollen.

Kul att ha dig här! Vad ser du mest fram emot?

Det ska bli spännande att få lära mig mer, jag vill bli bättre och snabbare i programmen! Nu är det på riktigt och det blir så klart något helt annat än att sitta vid skolbänken. Brandskydd är också ett nytt område för mig, och jag ser fram emot att lära mig att skapa arkitektritningar, utrymningsplaner och brandritningar. Det vore också roligt att få pröva på att rita något helt från grunden.

Vad gör man som CAD-ritare på FSN?

Mycket handlar så klart om att rita i datorn. Men vi är också ute på platsbesök och mäter in lokaler och kvalitetssäkrar befintliga ritningar. Man kan säga att vi gör det förberedande jobbet för brandingenjörerna. Vi tar fram arkitektunderlag som brandingenjörerna sedan använder för att ta fram brandritningar.

Vad är det roligaste med yrket?

Det är definitivt variationen. Även om man kan tro att vi gör samma sak i datorn varje dag, så är inget projekt är det andra likt, vilket gör att det blir nya moment varje dag. Det passar mig väldigt bra!

Vad plockar du med dig från din bakgrund?

Jag har jobbat länge med skadereglering och har blivit duktig på att läsa avtal, det tänker jag kan vara till nytta även nu i min nya roll. I min tidigare roll har jag också haft mycket kundkontakt, vilket så klart är en viktig erfarenhet.