Ny medarbetare | 22.04.05

Rickard Gottarp är ny utbildare i Sundsvall

2 min
Rickard Gottarp är ny utbildare i Sundsvall

Vi säger hej och välkommen till Rickard Gottarp, ny utbildare på Fire Safety Nordic. Han kommer att utgå från Sundsvall.

Välkommen Rickard, hur har du hittat till FSN?

Jag blev faktiskt rekommenderad om att söka hit via kontakter i branschen. Jag har tidigare fått ett väldigt bra intryck av FSN och jobbat med företaget i andra sammanhang, där har det märkts att det är en aktör på väg uppåt.

Hur startade din karriär inom brandfrågor?

Jag gick brandmansutbildningen på Sandö utanför Kramfors och efter min praktik började jag hålla i utbildningar. Sedan dess har jag hunnit vara lite överallt! På Försvarsmakten, hos andra brandkonsultföretag och drivit eget. Men allra senast kommer jag från en period som lärare!

Vad gör en bra utbildare?

För det första ska du ha ett engagemang. Det spelar ingen roll vad du utbildar inom så länge du är passionerad för just det ämnet. Sedan ska du kunna möta eleven där den står och anpassa utbildningen efter hur personens roll i organisationen ser ut och vad dennes uppgifter är.

Och vad gör en bra konsult?

Precis som en utbildare måste en konsult vara en bra pedagog. I vissa fall ses brandskydd bara som en kostnad och därför gäller det att få kunden att förstå varför det faktiskt behövs. Sedan så finns det såklart stora besparingar att göra med en rätt utförd teknisk installation.

Vad ser du för andra utmaningar?

En utmaning är att kunna komma in hos kunden i ett tidigt skede. Vissa blir nästintill yrvakna när de inser att det finns risker även för deras verksamhet. Det kan vara på grund av något som hänt hos en konkurrent, eller i den egna verksamheten. Som exempel, hur många kyrkor och katedraler tror du beställde en besiktning av brandskyddet efter det som hände vid Notre-Dame?

Avslutningsvis, vad ser du mest fram emot?

Till att börja med att sätta mig in i FSN:s koncept och hur upplägget ser ut. Men på sikt ser jag verkligen fram emot dynamiken som kommer med det här jobbet och kombinationen mellan utbildare och konsult. Det är något nytt varje dag – nya platser, kunder och utmaningar.


Bli en av oss

Är du intresserad av att utvecklas på ett av Sveriges snabbast växande företag, där syftet är att skapa trygga miljöer och rädda liv? Vi på Fire Safety Nordic letar ständigt efter nya talanger som vill vara med på vår spännande resa där vi växer på samtliga sex orter. Hos oss får du vara med och utveckla framtidens brandskydd tillsammans med skickliga medarbetare och utmanande kunder.

För oss är det viktigt med mångfald och inkludering och vi vill att du ska kunna anpassa din roll mot det du brinner för, och utvecklas till en riktig expert. Oavsett om du vill fokusera på kundrelationer eller den mest optimala brandskyddsbeskrivningen.

Låter det intressant? Kolla in vilka tjänster som är lediga just nu, eller skicka in en spontanansökan. Jobba hos FSN