Ny medarbetare | 22.11.03

Möt vår nygamla medarbetare – Jonathan Löfgren

3 min
Möt vår nygamla medarbetare – Jonathan Löfgren

Vi säger välkommen till Jonathan Löfgren, som efter fler år som konsult till Fire Safety Nordic nu kliver in som vår senast anställda medarbetare. Jonathan driver eget företag som byggnadsingenjör och kommer att axla rollen som CAD-ritare hos oss.

Du har suttit på Fire Safety Nordics Luleåkontor i fem år, men nu går du från att konsulta till att bli anställd. Varför tar du steget?

Jag har ju mer eller mindre varit som en anställd, men nu blir jag det på riktigt. Det känns som ett naturligt steg efter att ha jobbat så nära dem i så många år. Rent praktiskt blir det ingen större förändring, men jag ser fram emot att lära känna alla gamla och nya kollegor ännu bättre. Även de som sitter på de andra kontoren, utanför Luleå.

Du är anställd som CAD-ritare. Vad innebär det?

Jag tar hand om A-ritningarna tillsammans med Axwell Ahlmark som är CAD- och systemansvarig. Det innebär att vi tar fram arkitektunderlag som brandingenjörerna sedan använder för att ta fram sina brandritningar. Jag kommer också att åka ut och mäta byggnader för att ta fram ritningar som inte finns. Sedan kommer jag självklart att bistå med hjälp när brandingenjörerna har byggnadstekniska funderingar.

Din bakgrund finns i byggbranschen och du har länge drivit eget som byggnadsingenjör. Dessutom säljer du hus för Fiskarhedenvillan. Hur hamnade du i hus- och byggbranschen från början?

Jag har alltid haft ett brinnande intresse för arkitektur och formgivning och jag har alltid fascinerats av fina och annorlunda hus. Min pappa var delägare i MAF Arkitektkontor, så han har säkert haft en del inflytande över mina intressen. Det var faktiskt min far som först introducerade mig för FSN, för han förvaltade huset som de flyttade in i när de startade kontoret i Luleå.

Är det några uppdrag du tycker är extra roliga att jobba med?

Jag gillar att vara på resande fot, så att åka och mäta upp olika fastigheter är väldigt roligt. Det är fint att få komma iväg, upptäcka nya saker och utforska nya fastigheter både in- och utvändigt.

Hur ser du på FSN:s framtid?

Jag tror att framtiden för FSN är väldigt ljus och jag tror att de kommer att växa och bli ännu större än vad de är i dag. De tar hem en massa olika uppdrag hela tiden och med de nya brandskyddskrav som ställs lär det inte minska.

Till sist, vad tycker du om att göra på fritiden?

Framför allt så umgås jag med vänner och är med familjen som består av min sambo Johanna, vår tvååriga son Leon och vår nyfödda dotter Livia. Sedan tycker jag om att resa, främst utomlands till varma länder. Maldiverna är en favoritplats som vi gärna åker till igen, men det får bli när barnen är lite större.


Bli en av oss

Är du intresserad av att utvecklas på ett av Sveriges snabbast växande företag, där syftet är att skapa trygga miljöer och rädda liv? Vi på Fire Safety Nordic letar ständigt efter nya talanger som vill vara med på vår spännande resa där vi växer på samtliga sex orter. Hos oss får du vara med och utveckla framtidens brandskydd tillsammans med skickliga medarbetare och utmanande kunder.

För oss är det viktigt med mångfald och inkludering och vi vill att du ska kunna anpassa din roll mot det du brinner för, och utvecklas till en riktig expert. Oavsett om du vill fokusera på kundrelationer eller den mest optimala brandskyddsbeskrivningen.

Låter det intressant? Kolla in vilka tjänster som är lediga just nu, eller skicka in en spontanansökan. Jobba hos FSN