Ny medarbetare | 22.06.16

Möt vår nya medarbetare – Emelie Holmberg 

2 min
Möt vår nya medarbetare – Emelie Holmberg 

Vi är glada att välkomna vår sommarjobbare Emelie Holmberg till Fire Safety Nordic. Emelie kommer från Skellefteå, gör sitt andra år på brandingenjörsprogrammet vid LTU och kommer att utgå från Luleå-kontoret.  

Du hoppade på brandingenjörsutbildningen direkt efter gymnasiet. Vad var det som fick dig att välja den banan? 

Jag visste att jag ville plugga i Luleå och att det skulle vara något ingenjörsinriktat, men jag visste inte vad. Ett tag var jag inne på arkitektur, men efter att ha kollat i kurskatalogen för LTU tyckte jag att brandskydd verkade spännande. Jag läste på och fastnade för det projekterande arbetet. Att man kan jobba förebyggande för att rädda liv, genom att se till att en byggnad inte börjar brinna eller att den brinner på ett säkert sätt, om olyckan skulle vara framme.  

Varför sökte du dig till FSN?  

FSN bjöd in på arbetsmarknadskväll på deras kontor och berättade om hur de arbetar och jag gillade vad de sa. Till skillnad från andra brandkonsulter jobbar man inte på provision, utan man avlastar varandra och hjälps åt i projekten. Det känns som att de verkligen värdesätter medarbetarna och vill att vi ska må bra. Sedan är de unika i att de har många tjejer som anställda och det kändes viktigt för mig.  

Varför är det viktigt för dig med mångfald på arbetsplatsen?  

Jag har varit på många arbetsplatser och om det är övervägande män så blir det en hårdare jargong än om arbetsgruppen är blandad. Det blir en mer familjär stämning om det är mångfald på arbetsplatsen och det känns betryggande att se att det finns tjejer som trivs på jobbet.  

Vad ser du mest fram emot framöver?  

Det finns så många olika saker man kan jobba med inom brandskydd och det ska bli spännande att få följa med och lära mig allt. Att få testa att tillämpa det jag lärt mig i böckerna i verkligheten. På lång sikt hoppas jag att få fortsätta jobba på FSN och så småningom utgå från deras Skellefteåkontor.  


Bli en av oss

Är du intresserad av att utvecklas på ett av Sveriges snabbast växande företag, där syftet är att skapa trygga miljöer och rädda liv? Vi på Fire Safety Nordic letar ständigt efter nya talanger som vill vara med på vår spännande resa där vi växer på samtliga sex orter. Hos oss får du vara med och utveckla framtidens brandskydd tillsammans med skickliga medarbetare och utmanande kunder.

För oss är det viktigt med mångfald och inkludering och vi vill att du ska kunna anpassa din roll mot det du brinner för, och utvecklas till en riktig expert. Oavsett om du vill fokusera på kundrelationer eller den mest optimala brandskyddsbeskrivningen.

Låter det intressant? Kolla in vilka tjänster som är lediga just nu, eller skicka in en spontanansökan. Jobba hos FSN