Ny medarbetare | 23.08.22

Möt vår nya medarbetare – Ekonomichef Joachim Mongs

2 min
Möt vår nya medarbetare – Ekonomichef Joachim Mongs

Vi säger varmt välkommen till vår nya ekonomichef Joachim Mongs. Sedan 2006 har han arbetat med ekonomi och genom åren har han haft flera olika roller inom den privata, kommunala och statliga sektorn. Under veckan anslöt han till oss på Fire Safety Nordic, och vi är oerhört glada över att ha knutit till oss hans värdefulla kompetens.

Grattis till nya jobbet! Hur känns det?

Tack så mycket! Det känns väldigt spännande. Nu är det mycket nytt att ta in och lära sig, men jag är taggad på att vara på plats och ser fram emot att lära känna alla. Det är ett härligt gäng och det känns väldigt familjärt här. Jag har fått ett väldigt varmt välkomnande!

Varför blev det just FSN?

Det är en intressant bransch och det känns bra att arbeta med något som gör en faktisk skillnad för människor och samhället. Jag känner till FSN sedan tidigare; det är ett företag med gott rykte, som är duktiga på det de gör. Det är också tilltalande att företaget på kort tid har gjort en fantastiskt imponerande tillväxtresa.

Vad blir din roll på FSN?

Som ekonomichef kommer jag att ansvara för ekonomin i koncernens alla bolag. Det handlar bland annat om allt från löpande bokföring till bokslut och årsredovisning. Men också finansiella analyser och uppföljning på budget och resultat.

Vad är det roligaste med din yrkesroll?

Siffror! Jag har alltid haft ett öga för detaljer och gillar den analytiska delen av jobbet, något som varit till stor nytta genom min karriär. Det som många ser som tråkigt tycker jag är det roligaste momentet i mitt jobb. Jag trivs väldigt bra i min yrkesroll.

Vad gör du på en ledig dag?

Jag värdesätter min familj högt och umgås gärna med dem. Vi har båt och åker gärna ut i skärgården när vädret tillåter. Annars är det få saker som slår känslan att komma i väg på en utlandsresa och upptäcka nya platser. När tid finns över tar jag gärna en fisketur eller tar mig ut i skidbacken.


Bli en av oss

Är du intresserad av att utvecklas på ett av Sveriges snabbast växande företag, där syftet är att skapa trygga miljöer och rädda liv? Vi på Fire Safety Nordic letar ständigt efter nya talanger som vill vara med på vår spännande resa där vi växer på samtliga sex orter. Hos oss får du vara med och utveckla framtidens brandskydd tillsammans med skickliga medarbetare och utmanande kunder.

För oss är det viktigt med mångfald och inkludering och vi vill att du ska kunna anpassa din roll mot det du brinner för, och utvecklas till en riktig expert. Oavsett om du vill fokusera på kundrelationer eller den mest optimala brandskyddsbeskrivningen.

Låter det intressant? Kolla in vilka tjänster som är lediga just nu, eller skicka in en spontanansökan. Jobba hos FSN