Ny medarbetare | 22.04.27

Möt vår nya medarbetare – brandingenjörsstudenten Ludvig Jönsson

2 min
Möt vår nya medarbetare – brandingenjörsstudenten Ludvig Jönsson

Ludvig gör sitt sista år vid brandingenjörsutbildningen på Luleå Tekniska Universitet och kommer påbörja sin karriär som brandkonsult med FSN efter sommaren. Välkommen!

Hej Ludvig! Vem är du?

Jag är en pojk från Skåne, född och uppvuxen i Glumslöv. Jag har alltid varit nyfiken på att lära mig nya saker och sedan kunna utföra dem i praktiken. Under gymnasiet läste jag Naturvetenskap med inriktning brand, vilket legat till grund för min flytt till Luleå och utbildningen som brandingenjör.

Hur hittade du till Fire Safety Nordic?

Första gången jag hörde om FSN var när de deltog på ett arbetsmarknadsevent på universitetet. Efter det tog jag kontakt med en äldre student, Petter Hansson, som redan var inne hos FSN och gjorde några timmar i veckan. Han pratade väldigt gott om företaget och det omhändertagandet han fick som student. Efter det samtalet var det en självklarhet att jag skulle höra av mig, och nu är jag här!

Vad tror du gör en riktigt bra brandkonsult?

Jag tror att man behöver vara en bra människokännare! Tjänster säljer sällan sig själva och man måste hela tiden handskas med olika människor och situationer. Sedan ska du självklart vara amibitös och alltid försöka göra det lilla extra för att du verkligen ska utmärka dig från mängden.

Vad har varit det roligaste med brandingenjörsutbildningen?

Det har varit gemenskapen eftersom vi inte är så stora klasser. För varje år som gått har även kurserna blivit mer relevanta och ämnesspecifika vilket gjort mig mer taggad på vad som komma skall. En positiv del har också varit att vi har fått ett stort gehör från företagen. De uppmärksammar oss studenter och presenterar sig tidigt, vilket gör en förväntansfull inför arbetslivet.

Vilka utmaningar ser du framöver?

Den största utmaningen är nog att applicera mina kunskaper från utbildningen i praktiken och få alla pusselbitar på plats. Utbildningen ger mig en bra grund att stå på, men nu gäller det att samla in mer handfast kunskap och skapa en bild över arbetet samt vilka delar som passar mig bäst. 

Och avslutningsvis, vad ser du mest fram emot?

Att få lära känna alla medarbetare, det verkar vara ett jättetrevligt gäng! Sedan ska det såklart bli väldigt kul att få ta del av hur det är att jobba som brandkonsult och lära mig ännu mer.


Bli en av oss

Är du intresserad av att utvecklas på ett av Sveriges snabbast växande företag, där syftet är att skapa trygga miljöer och rädda liv? Vi på Fire Safety Nordic letar ständigt efter nya talanger som vill vara med på vår spännande resa där vi växer på samtliga sex orter. Hos oss får du vara med och utveckla framtidens brandskydd tillsammans med skickliga medarbetare och utmanande kunder.

För oss är det viktigt med mångfald och inkludering och vi vill att du ska kunna anpassa din roll mot det du brinner för, och utvecklas till en riktig expert. Oavsett om du vill fokusera på kundrelationer eller den mest optimala brandskyddsbeskrivningen.

Låter det intressant? Kolla in vilka tjänster som är lediga just nu, eller skicka in en spontanansökan. Jobba hos FSN