Ny medarbetare | 23.02.28

Möt vår nya medarbetare – brandingenjören Petter

3 min
Möt vår nya medarbetare – brandingenjören Petter

Vi säger välkommen till vår nya brandingenjör Petter Königsson. Petter har sedan 2019 jobbat som brandingenjör och insatsledare på räddningstjänsten i Kiruna. Nu ansluter han till FSN-teamet i Skellefteå. Med erfarenhet från både konsultroller och räddningstjänsten blir han ett viktigt tillskott för att stärka vår kompetens ytterligare.

Varmt välkommen Petter, vi är glada över att ha dig här. Vad kommer du att göra på FSN?

Det känns jättekul att äntligen vara på plats! Jag har bara varit här en vecka än så länge, så det är svårt att veta exakt vad jag kommer att syssla med. Men jag kommer bland annat att sitta med brandskyddsbeskrivningar och ventilationsberäkningar och hjälpa kunder med ansökningar gällande brandfarliga och explosiva varor.

Hur kommer det sig att det blev just FSN?

Vi ville flytta hem till min födelsestad Skellefteå, så jag sökte jobb här och hittade en tjänst på FSN. Det kändes väldigt rätt. Jag har tidigare haft kontakt med Tobias på FSN i Luleå och han var väldigt trevlig och extremt kunnig, så jag hade en väldigt bra bild av FSN.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

Jag tycker om den tekniska biten. Bland annat att göra beräkningar i programmet PFS (PFS är ett statiskt verktyg för undersökning och justering av installationstekniska flödessystem reds. anm). Det är nästan lite som att programmera. Jag tycker också mycket om att skapa relationer och åka ut för att träffa kunder.

Vad för erfarenhet tar du med dig från dina tidigare roller?

Det är en stor fördel att ha haft en fot i båda skor, alltså erfarenhet både från räddningstjänsten i en mer kontrollerande och granskande roll och från konsultsidan. Det blir lättare för mig att veta vad det är räddningstjänster kollar efter vid kontroller. Det kände jag även när jag jobbade på räddningstjänsten efter att ha varit konsult. Det gick enklare i och med att jag hade en förståelse för hur konsultfirmorna tänker.

Vad är viktigt att tänka på i jobbet som brandingenjör?

Jag tror att det är viktigt att vara lite kritisk och ifrågasättande ibland. Det är lätt hänt att om någon firma gör en lösning som fungerar bra, följer andra efter. Men det är viktigt att stanna upp och fundera. Vi ska alltid sträva efter att förbättra vårt arbete och inte haka på trender.

Hur ser den perfekta lediga dagen ut?

Då åker vi ut till vår stuga med familjen, jag har en liten son. Där kör vi skoter, kanske pimplar, fikar ute i naturen eller tar en tripp till riktiga fjällen och åker skidor.


Bli en av oss

Är du intresserad av att utvecklas på ett av Sveriges snabbast växande företag, där syftet är att skapa trygga miljöer och rädda liv? Vi på Fire Safety Nordic letar ständigt efter nya talanger som vill vara med på vår spännande resa där vi växer på samtliga sex orter. Hos oss får du vara med och utveckla framtidens brandskydd tillsammans med skickliga medarbetare och utmanande kunder.

För oss är det viktigt med mångfald och inkludering och vi vill att du ska kunna anpassa din roll mot det du brinner för, och utvecklas till en riktig expert. Oavsett om du vill fokusera på kundrelationer eller den mest optimala brandskyddsbeskrivningen.

Låter det intressant? Kolla in vilka tjänster som är lediga just nu, eller skicka in en spontanansökan. Jobba hos FSN