Ny medarbetare | 23.01.18

Möt vår nya medarbetare – Evelina Bertilsson

4 min
Möt vår nya medarbetare – Evelina Bertilsson

Evelina Bertilsson från Varberg går tredje året på brandingenjörsprogrammet på LTU. Vi är glada över att hon valt att göra sin traineetjänst hos oss på Fire Safety Nordic. Välkommen!

Hur kommer det sig att du läser till brandingenjör?

Jag pluggade teknik på gymnasiet och har alltid känt mig intresserad av ingenjörsyrket. Men jag visste inte vad brandingenjör var förrän en lagkamrat i mitt fotbollslag hemma i Varberg berättade om sitt jobb på räddningstjänsten. Då väcktes mitt intresse och jag gjorde ett studiebesök på räddningstjänsten för att lära mig mer. Det som fick mig att välja brandingenjör före brandman var den stora och breda arbetsmarknaden och alla möjligheter man får som ingenjör.

Varför valde du att läsa i Luleå och inte i Lund?

Den frågan får jag ofta, eftersom Lund ligger så mycket närmare min hemstad Varberg. Det som lockade med Luleå var närheten till naturen och att man får riktig vinter med snö. Sedan var det också för fotbollens skull. Det fanns bättre möjligheter för mig här uppe än nere i Lund. Nu spelar jag mittback i Luleå dam, som ligger i division 1, och jag trivs jättebra.

Hur ser du på framtiden – kommer du att stanna i Luleå?

Ja, jag känner mig verkligen inte färdig med Norrbotten. Det finns så mycket att se och göra, både som privatperson och yrkesmässigt. I och med den stora gröna omställningen så händer det så mycket här uppe. Det byggs mycket och fort. Det är en jättespännande utveckling som jag vill vara en del av.

Hur kom du i kontakt med Fire Safety Nordic?

När jag började andra året sökte jag mentorskapsprogrammet via LTU och då fick jag Tobias, som är VD för FSN, som min mentor. Mitt mål med programmet var att få förståelse för de möjligheter som finns i branschen och att bygga ett kontaktnät. Tobias hjälpte mig att komma i kontakt med brandingenjörer på flera olika ställen, som räddningstjänsten, SSAB och försäkringsbolag. Det var väldigt givande och jag kände även att FSN var ett ställe jag kunde tänka mig att jobba på. Det är en platt och familjär organisation med enkel och rak kommunikation. Det är viktigt för mig att det är lätt att lyfta en åsikt eller en fråga och att jag är sedd på jobbet. Och så upplever jag verkligen att det är på FSN.

Hur ser du på framtiden som brandingenjör i dag?

När jag sökte till utbildningen hade jag en tydlig målbild som handlade om att jobba i räddningstjänsten. Men nu när jag har mer kunskap om vilka arbetsmöjligheter som finns så lutar jag mer åt att starta min karriär som brandkonsult. Det är spännande med alla utmaningar man ställs inför som konsult, både när det kommer till nybyggnationer och att förhålla sig till olika regelverk när man ska förvalta en byggnad. Sedan gillar jag variationen. I vissa projekt är lösningen självklar och i vissa projekt möts man av problem där man får använda alla sina kunskaper för att hitta ett svar. Den variationen och de utmaningarna driver mig.


Bli en av oss

Är du intresserad av att utvecklas på ett av Sveriges snabbast växande företag, där syftet är att skapa trygga miljöer och rädda liv? Vi på Fire Safety Nordic letar ständigt efter nya talanger som vill vara med på vår spännande resa där vi växer på samtliga sex orter. Hos oss får du vara med och utveckla framtidens brandskydd tillsammans med skickliga medarbetare och utmanande kunder.

För oss är det viktigt med mångfald och inkludering och vi vill att du ska kunna anpassa din roll mot det du brinner för, och utvecklas till en riktig expert. Oavsett om du vill fokusera på kundrelationer eller den mest optimala brandskyddsbeskrivningen.

Låter det intressant? Kolla in vilka tjänster som är lediga just nu, eller skicka in en spontanansökan. Jobba hos FSN