Nyhet | 20.10.15

Fire Safety Nordic utses till Gasellföretag

3 min
Fire Safety Nordic utses till Gasellföretag

Igår tillkännagavs Sveriges snabbast växande företag i nordligaste Sverige på Dagens Industris Gasellutnämning. Som ett av 24 företag i Norrbotten fick brandkonsultföretaget Fire Safety Nordic ta emot pris som följd av sin imponerande tillväxtresa sedan starten 2016.

Gårdagens evenemang var det första i årets Gasellturné och fokuserade på Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtlands län. Av Sveriges över en halv miljon bolag så är det bara ca 800 som kvalar in på listan. I Norrbotten finns totalt 24 bolag med, och Fire Safety Nordic, som är ett av få konsultbolag på listan, återfinns som nummer nio.

– Att bli hyllad som ett av Sveriges mest framgångsrika företag är såklart oerhört smickrande. Vi har hela tiden haft fokus på att växa smart utifrån tron på vår kompetens, kvalité och det vi kan erbjuda. Det här är ju såklart ett kvitto på att vi levererar på ett sätt som skapar nya affärer, Säger Tobias Olofsson, vd på Fire Safety Nordic.

Syftet med Di Gasell är att stödja och uppmuntra svenskt näringsliv och företagare som vågar satsa för att växa. Det är bevisat att små, snabbväxande bolag är de som också skapar flest nya jobb i samhället och driver näringslivsutvecklingen.

Det stämmer väl överens på Luleåföretaget med 14 medarbetare som har kontor i, förutom Luleå, Stockholm, Falun, Östersund, Skellefteå och Haparanda. Tillväxten har ökat rejält de senaste åren, omsättningen 2019 på 14 miljoner kronor innebär en tillväxt med 227% mellan 2016 och 2019.

– På de orter vi finns har vi haft en tydlig vision att bli störst på marknaden. För att lyckas med det är det avgörande att hela tiden vårda kundrelationerna och skapa ett gott rykte, vilket vi gjort. Till stor del grundar det sig i att alla våra medarbetare levererar på hög nivå. Våra konsulter är vår främsta tillgång och ingen har ännu lämnat företaget för att gå vidare, vilket visar att vi skapat en arbetsplats med ett positivt klimat där människor får utvecklas.

För att bli Gasellföretag måste vissa kriterier uppfyllas; bolaget måste enligt den senaste årsredovisningen ha en omsättning som överstiger 10 miljoner och ha minst tio anställda. Omsättningen måste öka varje år de senaste tre åren samt minst ha fördubblats från år ett till fyra i undersökningsperioden, och de samlade rörelseresultat för de fyra senaste räkenskapsåren måste vara positivt. Allt som allt är det snabbväxande bolag med sunda finanser som växer organiskt av egen kraft.

– Jag ser det här som starten på en ännu mer spännande resa för oss. Som konsultföretag så bygger vi vår utveckling helt och hållet på våra medarbetarens kompetens och kundernas tro på oss. Vi har ett starkt team och en fin kultur som vi värnar om. I vår fortsatta expansion ger såklart uppmärksamheten från Di Gasell en skjuts på vägen. Men det absolut viktigaste är att fortsätta leverera bra rådgivning, brandskyddsutbildningar och brandskydd till våra kunder – det är det som skapar nya affärer i längden, avslutar Tobias.