Nyhet | 20.11.29

Fire Safety Nordic deltar i uppbyggnaden av Polarbröds fabrik

1 min
Fire Safety Nordic deltar i uppbyggnaden av Polarbröds fabrik

Polarbröd har lagt i högsta växel för att åter tillverka sina produkter i Älvsbyn, efter branden som i augusti slog hårt mot ortens invånare och näringsliv. Nu har man valt Fire Safety Nordic som brandprojektör i ett konsulteam som ska projektera första etappen av den nya fabriken.

– Vi är hedrade att få delta i processen med att bygga upp en ny fabrik, och att vi har fått förtroendet från Polarbröd och övriga konsulter, säger Magnus Haara på Fire Safety Nordic. 

Det är tillsammans med Norconsult och Hellströms Bygg som FSN kommer fungera som en viktig pusselbit när första delen av fabriken ska byggas upp. Det är här tillverkningen ska ske, vilket ställer höga krav. 

– Vi brandprojekterar enligt Boverkets byggregler och kundens, Polarbröds, önskemål. Vi kommer slutligen kontrollera att allt är gjort enligt det vi har projekterat och att Boverkets byggregler uppfylls, berättar Magnus Haara. 

Fire Safety Nordic och Norconsult har samarbetat vid tidigare projekt, och etappen man nu tillsammans projekterar planeras vara klar hösten 2021. 

– Allt har gått snabbt, och det känns roligt att vara med på Polarbröds resa. Härnäst ska vi skriva brandskyddsbeskrivningen, avlutar Magnus. 

Har du frågor om Fire Safety Nordics arbete med Polarbröd? Kontakta:
Magnus Haara, Fire Safety Nordic. 0730-307017  magnus.haara@fsn.se