Nyhet | 22.11.17

Fire Safety Nordic brandsäkrar Skellefteå när staden växer

2 min
Fire Safety Nordic brandsäkrar Skellefteå när staden växer

Skellefteå växer så att det knakar. Staden ska gå från dagens 70 000 invånare till 90 000 till 2030 och tio år senare ska invånarantalet vara 100 000. Fire Safety Nordic följer utvecklingen och storsatsar med nytt kontor och dubbelt så många anställda.
– Det händer otroligt mycket i Skellefteå nu. Och vi finns här för att brandsäkra staden, säger Sebastian Zetterström, brandingenjör och konsult på Fire Safety Nordic.

Det har gått sex år sedan Fire Safety Nordic, FSN, etablerade sig i Skellefteå. FSN är fortfarande den enda lokala brandskyddskonsulten i staden och Sebastian Zetterström har varit med sedan dag ett. I dag har han sällskap av två kollegor, en utbildare och ytterligare en brandingenjör, men snart ska de bli fler.

– Det storsatsas verkligen i Skellefteå nu, med Northvolts etablering och andra stora industriprojekt. Dessutom är näringslivet i kommunen på tå och satsar för att människor ska trivas och att det ska finnas någonting för alla, även för de befintliga Skellefteborna. Ju mer marknaden växer, ju mer blir det för oss att göra. Och det i sin tur ger ringar på vattnet – desto fler uppdrag vi tar på oss, desto fler uppdrag kommer in, då marknaden upptäcker hur fördelaktigt det är med lokal närvaro förklarar han.

Nästa år kommer personalstyrkan hos FSN i Skellefteå att fördubblas, med tre nyanställningar. Och redan i november är det inflyttning i nya lokaler i centrala stan. Från att sitta i kontorshotell utanför centrum kommer FSN nu att råda över 150 kvadratmeter egen yta mitt i stan, med konferensrum och absolut närhet till uppdragsgivarna.

– Vi är mestadels ute hos våra samarbetspartners och nu kommer vi att få en väldigt snabb inställelsetid. Sedan blir det en mycket mer gemytlig arbetsmiljö, också. Det blir verkligen ett lyft, säger Sebastian Zetterström.

Slutligen: hur ser framtiden ut för Fire Safety Nordic i Skellefteå?

– Framtiden ser ljus ut. Vi har många olika uppdrag på gång och det är extremt trevligt att arbeta i Skellefteå, framför allt att få göra det tillsammans med övriga aktörer som delar samma mål. Vi vill fortsätta utveckla Skellefteå.

Fire Safety Nordic brandsäkrar Skellefteå när staden växer
Sebastian Zetterström, Brandkonsult

Notis

Fire Safety Nordic flyttar in i nya kontoret på Nygatan 53 i Skellefteå den 15 november. Invigningskalas för kunder och uppdragsgivare sker i början av 2023.